Home Betaald VoetbalVitesse Cocu gaat Vitesse-opstelling mogelijk omgooien: ‘Het is zaak eerst een team te vormen’

Cocu gaat Vitesse-opstelling mogelijk omgooien: ‘Het is zaak eerst een team te vormen’

door Redactie
0 reacties 31-01-2018: Voetbal: Feyenoord v PSV: Rotterdam. De Kuip Rotterdam. Bekervoetbal. Kwartfinale. seizoen 17/18 COPYRIGHT MISCHA KEEMINK Trainer coach Phillip Cocu (PSV Eindhoven)

De nieuwe Vitesse trainer Phillip Cocu is geen fan van het huidige systeem van Vitesse. Direct het systeem omgooien zal Cocu niet doen maar kleine aanpassingen zal de oud-international wel gaan doen. “Ik ga niet op korte termijn alles overhoop gooien, dat heeft geen zin. Er zullen wel kleine veranderingen plaatsvinden. De ploeg moet stabiliteit krijgen, daar gaan we op trainingen aan werken.”

Vitesse speelt momenteel in een 3-5-2 systeem. Cocu is echter fan van een 4-3-3 systeem. “Dat is mijn favoriete systeem, ja. Maar je moet vooral kijken naar de spelers die je hebt en wat je daar mee kunt.”

Cocu heeft uiteraard geen hand gehad in de samenstelling van de huidige selectie en noemt dit een nadeel. ”Het wil echter niet zeggen dat als je voor een bepaalde plek geen speler hebt, je dat systeem niet kunt spelen. Misschien zijn er spelers waarvan ik denk dat ze een bepaalde positie aankunnen. Er zijn in de laatste transferwindow veel jonge spelers gehaald. Het is zaak eerst een team te vormen.”

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |