Home Laatste Nieuws Duno stapt definitief uit fusiegesprekken

Duno stapt definitief uit fusiegesprekken

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Het bestuur van Duno heeft met een verklaring op de eigen website aangegeven in Doorwerth te blijven voetballen. Al eerder werd duidelijk dat Duno geen onderdeel wordt van de mogelijke nieuwe fusieclub in Renkum. Redichem, CHRC en RVW zijn in vergevorderde onderhandelingen om in 2023 te fuseren. Duno zou mogelijk in 2025 als externe en onafhankelijke club verhuizen naar het nieuwe sportcomplex in Renkum van de fusievereniging, maar hiervan ziet de club definitief af.

Omdat er bij leden van Redichem en RVW geen draagvlak was om de spelers van de nieuwe fusieclub via een externe stichting te betalen, werd eerder al bekend dat de fusie voor Duno te weinig toegevoegde waarde heeft. De eersteklasser uit Doorwerth had gehoopt via een fusie de vereniging qua leden, vrijwilligers en sponsors een dusdanige upgrade te geven dat met betere faciliteiten een plek in de landelijke divisies bemachtigd kon worden. Nadat deze variant in de ledenraadpleging weggestemd werd, gingen Redichem, RVW en CHRC verder in de fusiegesprekken zonder Duno.

Wel werd er een variant geopperd waarin Duno als externe partij ook op het Sportpark in Renkum zou gaan voetballen. Bij de vereniging uit Doorwerth ontbreekt echter draagvlak voor deze variant. Op de website van Duno staat: “Het bestuur van Duno ziet de toekomst van de club met vertrouwen tegemoet. Met nieuw elan hebben wij de afgelopen maanden flinke stappen gezet in de groei van de vereniging en de verbetering van de faciliteiten. Met veel nieuwe leden, teams, vrijwilligers en sponsors zijn wij bezig om onze speerpunten te realiseren en zien wij als vereniging geen reden om Doorwerth te verlaten. Hiermee behouden wij de sociale functie van de vereniging binnen Doorwerth, moet de jeugd weer in hun eigen woonplaats kunnen voetballen en blijven wij aantrekkelijk voor spelers om met Duno 1 de hoogst spelende zaterdagclub van de regio Arnhem te blijven.”

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |