App Icon

VoetbalGelderland

Home Achterhoek Rubriek scheidsrechter: HC’03- Groen Wit’62

Rubriek scheidsrechter: HC’03- Groen Wit’62

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber. 

18 september 2022: HC’03- Groen Wit’62 0-2

Ontvangst scheidsrechter: Prima ontvangst, er ging zelfs de dag ervoor een telefoontje aan vooraf hoe ik het beste kon rijden omdat veel wegen waren afgezet vanwege een dorpsfeest. Wat ook gelijk de reden was van de vroege begintijd (10:30). Bij aankomst werd ik begeleid door een vrijwilliger naar een bijgebouw waar tevens de kleedkamers aan vast zaten. Na een kop koffie en een leuk gesprek over het dorpsfeest (Dremptse kermis) werd mij de sleutel gegeven van de kleedkamer.

Kleedkamer: De kleedkamer waar ik samen met nog een scheidsrechter in zat, was groot genoeg voor ons tweetjes. De kleedkamer was voorzien van alle voorzieningen die een scheidsrechter nodig heeft. Een tafel, stoel, wastafel, prullenbak, wc en een goede douche. Het belangrijkste van alles is dat het ook schoon was.

Wedstrijd zelf: Een wedstrijd zonder kaarten en twee ploegen die allebei prima voor de dag kwamen. Na de 0-1 van Groen Wit’62 was HC’03 een gedeelte van de eerste helft even de bovenliggende partij, maar toen de 0-2 viel net voor rust was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De tweede helft was een gelijk opgaande strijd tussen twee ploegen die elkaar lekker lieten voetballen. Nog een paar kansen over en weer maakte het voor de toeschouwers ook leuk om naar te kijken.

Kantine: Gezellig ingerichte kantine waar de vrijwilligers hun uiterste best doen om het iedereen naar de zin te maken.

Derde helft: De breedbeeld televisie stond aan voor een mooie voetbalzondag, er werd volop genoten van een welverdiend drankje.

Consumptie/snack van de club: Na de wedstrijd in de bestuurskamer nog even een drankje gedaan en de wedstrijd nog wat nabesproken. Een ieder was het erover eens: zo hoort het ieder weekend te zijn. En nu weer lekker kermis vieren.

Tip van de scheids: Een kluisje in de kleedkamer voor de waardevolle spullen.

MEER VERHALEN VAN SCHEIDSRECHTER JAN BLAAUW

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |