Home Arnhem Prognose 4e klasse C (zaterdag)

Prognose 4e klasse C (zaterdag)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Zaterdag begint eindelijk de competitie! Vanwege de verscherpte degradatieregeling wordt komend seizoen interessanter dan ooit. Voetbal Gelderland kijkt vooruit naar de Vierde klasse C van het zaterdagvoetbal.

De vierde klasse is komend seizoen voor het laatste jaar de kelderklasse. Vanaf 2023 wordt er een vijfde klasse ingevoerd waardoor komend jaar tien van de twaalf ploegen het seizoen met een prijs of straf afsluiten. En voor die twee andere ploegen is handhaving naar de opgewaardeerde vierde klasse eigenlijk ook een prijs.

De vierde klasse C bestaat komend seizoen uit twaalf ploegen, de nummers zeven tot twaalf degraderen naar de nieuwe vijfde klasse. Het hele rechterrijtje degradeert, een ongekende situatie. De kampioen promoveert naar de derde klasse en de drie periodekampioenen komen in een nacompetitie terecht die uitdagender dan ooit is: 37 clubs strijden om slechts vier tickets voor de derde klasse.

Wie zijn de grootste titelfavorieten?

De resultaten in de poulefase van de bekercompetitie geven een eerste indruk:
VV Barneveld:  2.3 (4-2), dinsdag nog Hoevelaken-VV Barneveld
CHRC: 3.3 (3-8)
Ede/Victoria: 3.0 (2-14)
Fortissimo: 3.9 (14-4)
GVC: geen deelname aan de beker
Harskamp: 3.3 (7-12)
Redichem: 2.0 (1-16), dinsdag nog DFS- Redichem
Rood-Wit’58 3.6 (7-7)
SDS’55 3.4 (7-6)
Stroe 3.6 (6-10)
Wageningen 3.2 (8-14)
Wodanseck 2.0 (0-10), dinsdag Wodanseck- Arnhemia

Fortissimo is de enige poulewinnaar en bereikt de knock-out fase van de beker. Hoewel we op basis van de poule-indelingen en het stadium van de voorbereiding voorzichtig moeten zijn, noteren we in ieder geval plusjes voor Fortissimo (ondanks de zwakke poule), Rood-Wit’58 (zege op derdeklasser Zeewolde) en Stroe (zege op derdeklasser VIOS V en zwaar gehavend bij de enige nederlaag). Je hoeft geen meestervoorspeller te zijn om op basis van deze resultaten bij Redichem en Wodanseck een lastig seizoen te voorspellen. Ede/Victoria speelde in een hele sterke poule.

De 4e klasse C kent met Redichem, Stroe en Rood-Wit’58 drie clubs die vorig jaar nog in de derde klasse uitkwamen. Fortissimo greep (weer) net naast promotie en SDS’55 speelt al jaren om promotie. Harskamp heeft zich weer spectaculair versterkt, met onder meer topscorer Lars Haalboom van directe concurrent Fortissimo en routiniers Frank Hol (DTS Ede), Mike Peeters en Rinke Rozema (Scherpenzeel). Ook WVV Wageningen heeft de nodige sterke aanwinsten mogen begroeten en VV Barneveld heeft in positieve zin een flinke make-over ondergaan waardoor trainer Jason Nahumury weer keuzes kan maken. CHRC begon moeizaam aan de voorbereiding maar speelt onder de nieuwe trainer Khaiber Intezar wekelijks beter en heeft met Jordy Kruissink een smaakmaker. Bovendien zou het gezien de fusieperikelen in het Renkumse zomaar het laatste seizoen van CHRC en Redichem kunnen worden, waardoor het belangrijk is dat minimaal één van deze twee ploegen bij de eerste zes eindigt.

Op de eerste speeldag staat met Harskamp- Fortissimo direct een topper op het programma en ook het duel tussen VV Barneveld en SDS’55 is extra interessant vanwege de rol van Gerwin Dekker. De trainer vertrok in Barneveld en begint bij SDS’55. Verder zijn we nieuwsgierig naar het niveau van GVC in de seizoenstart tegen het jeugdige Redichem en staat de derby CHRC- Wodanseck op het programma. Rood-Wit58 maakt onder leiding van de nieuwe trainer Ramazan Pinarbasi een goede indruk in de voorbereiding en ontmoet zaterdag in Veenhuizerveld dark horse WVV Wageningen. Stroe heeft een mooie mix van jong talent en ervaren clubspelers en zal met de nieuwe gelouterde trainer Jan van den Heuvel thuis van Ede/Victoria willen winnen.

Onze prognose:
*** Fortissimo
** Harskamp, Rood-Wit’58
* SDS’55, Stroe

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |