Home Laatste Nieuws KNVB introduceert ‘Final League’ voor meisjeselftallen

KNVB introduceert ‘Final League’ voor meisjeselftallen

door Redactie
0 reacties

De competitieopzet voor meiden onder 13 tot en met onder 20 is vanaf dit seizoen gewijzigd en wordt afgesloten met een nieuw eindtoernooi de “Final League”

Er wordt dit seizoen gespeeld in vier fasen, waarbij de vierde fase een afsluitend eindtoernooi is: de ‘Final League’. De Final League vindt plaats op 10 juni op verschillende locaties door heel Nederland. ING is hoofdsponsor van de Final League.

De KNVB heeft in 2021 onderzocht welke competitieopzet het beste zou aansluiten bij de speelsters in deze leeftijdscategorieën. Met alle inzichten uit het onderzoek zijn de MO13 t/m MO20 competities doorontwikkeld. Het vernieuwde competitieaanbod moet leiden tot:

  • Goede wedstrijden en competities met gelijkwaardige (en passende) tegenstanders;
  • Hogere tevredenheid van de speelsters over de wedstrijden en competities;
  • Het verlagen van de uitstroom in de leeftijdscategorieën MO13 tot en met MO20.

Vanuit de gezamenlijke doelstellingen van de KNVB en ING om het meiden- en vrouwenvoetbal in Nederland te laten groeien, staat de speelster centraal in het verbeteren van de competities voor meiden. Eén van die behoeften is om minimaal één keer per jaar een toernooi te voetballen als onderdeel van de competitie. De Final League komt dus voort uit deze wens van speelsters en gaat in 2023 officieel van start. Ieder team dat deelneemt aan fase 3 sluit het seizoen af met een toernooi en zo krijgen de speelsters én het meidenvoetbal het podium dat ze verdienen.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl