Home Laatste Nieuws Cup Final op De Wageningse Berg

Cup Final op De Wageningse Berg

door Dennis de Koning
0 reacties

Afgelopen zaterdag werd er op De Wageningse Berg een heuse Cup Final gespeeld. Dat het hier “slechts” de replay betrof van de finale om de KNVB Holdert Beker uit 1906 tussen de 2 veteranen elftallen van DSV Concordia uit Delft en sv RAP uit Amsterdam doet hier niets aan af.

Sinds 1946 wordt er gestreden om de KNVB Beker, maar vanaf het seizoen 1898/1899 was de KNVB Holdert beker de voorloper hiervan. Het betrof hier een wisseltroffee, maar deze is helaas sinds 1946 en tot op de dag van vandaag onvindbaar. In combinatie met het 135-jarig van Concordia was het voor de club uit Delft reden om replica’s te vervaardigen en die uit te reiken aan de clubs die ooit de KNVB Holdert Beker hebben gewonnen.

Voorafgaand aan deze uitreiking werd dus de finale van het seizoen 1905/1906 nagespeeld. Daar er waarschijnlijk geen levende ziel meer bestaat die getuige is geweest van deze finale, en misschien ook wel met de Airborne Herdenkingen in het achterhoofd, werd er gekozen voor een wedstrijd tussen de veteranen van beide clubs. Al kwam de regen af en toe met bakken uit de hemel vallen er werd toch een leuke partij voetbal op de mat gelegd. Uiteindelijk werd deze replay met 6-4 door sv RAP gewonnen.

Ondanks de concurrentie van de Airborne Herdenkingen en het bedenkelijke weer was er behoorlijk wat publiek op deze wedstrijd afgekomen. Misschien niet zo opmerkelijk, maar toch mooi om te zien, dat er altijd weer een groepje groundhoppers hun weg naar dit soort evenementen weten te vinden. Voor sommigen wellicht de enige manier om ooit een wedstrijd op De Wageningse Berg te kunnen aanschouwen.

Zelfs al betrof het geen wedstrijd in het betaald voetbal, op zo’n dag als afgelopen zaterdag kan je je toch prima voorstellen hoe het gevoeld moet hebben om op een kolkende Wageningse Berg te zijn tijdens de wedstrijd tegen de traditionele top-3.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |