Home Laatste Nieuws OWIOS verder in districtsbeker

OWIOS verder in districtsbeker

door Redactie
0 reacties

In de laatste bekerwedstrijd heeft OWIOS met 1-1 gelijkgespeeld tegen Nunspeet. Op slag van rust kwam Nunspeet op een 1-0 voorsprong en een kwartier voor tijd kwam OWIOS via Iwam Eleveld langszij. Door dit gelijke spel hebben zowel OWIOS als Nunspeet zich geplaatst voor de volgende ronde. Voor Epe en VSCO ’61 zit het bekertoernooi erop.

De voorbereiding zit er op voor OWIOS en na de winst van de Veluwecup heeft OWIOS zich ook geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Dit geeft vertrouwen voor de start van de competitie. Al lijkt voor trainer Bulent Akar de uitdaging te zitten om het middenveld goed te positioneren. Daar lijkt de grootste uitdaging te zitten. De jongelingen Arjen Hoogland en Jasper Schut klopten in deze voorbereiding op de deur.

In de eerste helft was Nunspeet de bovenliggende partij, maar kwam niet tot nauwelijks uitgespeelde kansen. Nunspeet vond elkaar makkelijker en de afstand tussen de voorwaartsen van OWIOS en het middenveld leek te groot om daadwerkelijk de achterste linie onder druk te kunnen zetten. Uitgespeelde kansen kreeg Nunspeet niet en wellicht waren de betere mogelijkheden voor OWIOS, maar een schot van Eleveld smoorde in de verdediging en een ander schot werd van door de keeper gepareerd. Een vrije trap van Nunspeet zeilde net over het doel van Jacco van Olst heen. Op slag van rust raakte aanvoerder Marco Hoogland geblesseerd. In de slotseconden profiteerde Nunspeet van de desorganisatie in de OWIOS-verdediging en spits Maikel van Wijk vond het gaatje in de 16 en rondde bekwaam af.

In de tweede helft was het spelbeeld meer in evenwicht en kwam OWIOS ook wat meer aan het voetballen toe. Na ruim een uur was Hendrik Uitslag er vandoor maar de keeper stapte goed in om de voorzet onschadelijk te maken. Aan de andere kant liet Van Wijk zich weer zien, maar zijn kopbal ging over het doel van OWIOS. Even later kwam OWIOS toch op gelijke hoogte. Een corner van Erik van Haagen werd door keeper Jarni Niebeek weggebokst. Iwan Eleveld pikte de bal op en schoot hard en droog raak. OWIOS kreeg daarna enkele nog twee kansen op de winst te pakken, maar dat zou te veel van het goede geweest zijn. Met een individuele actie kwam Iwan Eleveld alleen voor keeper Niebeek, maar hij pareerde de inzet van Eleveld voortreffelijk. Jasper Schut schoot later te gehaast in kansrijke positie naast. In de slotminuut was het nog even billenknijpen voor OWIOS met twee corners op rij, maar Jacco van Olst hield zijn doel schoon.

Komende zaterdag begint voor OWIOS de competitie. OWIOS speelt om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen AGOVV in de 2e klasse I.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |