Home Achterhoek EDS vol vertrouwen de vierde klasse in

EDS vol vertrouwen de vierde klasse in

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties EDS- Eendracht Arnhem

Na drie jaar in de vijfde klasse promoveerde EDS afgelopen seizoen via overwinningen in de nacompetitie op Elsweide en Eendracht Arnhem naar de vierde klasse. De club uit Ellecom had gehoopt op een indeling in de Liemerse vierde klasse met onder meer SC Doesburg, Angerlo Vooruit en GSV’38. In plaats van een competitie met veel derby’s werd EDS door de KNVB echter met buurman SC Rheden ingedeeld in de Apeldoornse vierde klasse F.

Trainer John Willems kent tot nu toe een wisselvallige voorbereiding waarin personele problemen gecombineerd worden met veelbelovend veldspel. De ervaren trainer is duidelijk over de ambities van komend seizoen: “In eerste instantie dachten wij dat we voor handhaving zouden gaan, maar op dit moment durf ik wel te stellen dat EDS voor het linkerrijtje moet gaan. Dat is zeker haalbaar wanneer we niet teveel blessures krijgen. Wij hebben in de voorbereiding uitstekende oefenwedstrijden gespeeld tegen derdeklasser Eerbeekse Boys en titelkandidaat Angerlo Vooruit en wonnen zondag overtuigend in de beker van vierdeklasser Sprinkhanen. Bovendien misten we vanwege blessure Noah Rensen en Romario Lubbers nog, hele belangrijke spelers voor EDS. Vanwege weekendjes weg of vakanties was de selectie de afgelopen periode bovendien verre van compleet. Het is zondag altijd afwachten wie er beschikbaar zijn, het mooie van deze club is dat er altijd spelers van andere teams bereid zijn om in te springen.”

Na de promotie naar de vierde klasse stopten Twan Stoffers en Rutger Brouwer bij EDS, aan de andere kant kwamen met Pelle Ypinga (DVOV) en Mark Evers (VV Dieren) twee versterkingen naar Sportpark EDS. Trainer Willems is tevreden met zijn aanwinsten: “Pelle is een tweebenige middenvelder met veel voetbalgogme die veel energie in zijn spel legt en op meerdere posities kan spelen. Mark is pas 17 en heeft heel veel potentie, zondag speelde hij tegen Sprinkhanen als rechtsback een prima wedstrijd. Natuurlijk is het vanwege de vele extra kilometers en de gemiste kantineomzet jammer dat we in deze competitie zitten, maar daar kunnen we niets aan doen. Wij hebben heel veel zin om te laten zien dat EDS in de vierde klasse thuis hoort!”

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl