Home Laatste Nieuws SEH verliest dorpsderby in beker

SEH verliest dorpsderby in beker

door Redactie
0 reacties Foto: Anton van Noorel

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is deze zaterdag tegen de allereerste nederlaag van dit seizoen opgelopen. Op het eigen sportpark De Eeuwlanden trof de ploeg de buren van VV Heerde en zij gingen er met een 0-2 overwinning vandoor. Die winst was verdiend en had zomaar nog wat groter kunnen uitvallen.

Op voorhand werd een boeiend en spannend duel verwacht. Beide ploegen hadden vorige week hun eerste bekerpot, tegen respectievelijk Oene en ‘s-Heerenbroek, gewonnen. Daardoor zou de winnaar van deze middag een goede kans maken om als winnaar van de bekerpoule door te gaan. Maar bovendien wilde geen van de ploegen deze derby natuurlijk zomaar even verliezen van de buurman.

Trainer Edwerd Schuring miste nog wel enkele spelers en moest daardoor hier en daar wel wat puzzelen. Robert-Jan van den Hoek stond, zoals al wel vaker in de voorbereiding, centraal achterin geposteerd. Rechtsvoor was er een plekje voor Luka Khabuliani.

Eerste helft

Nadat de rookwolken waren opgetrokken kon er onder fijne omstandigheden even na half drie worden afgetrapt. Op een gezellig druk sportpark, niet de aantallen van de derby’s van vorig jaar in de competitie- maar toch al snel 500 tot 600 toeschouwers, was duidelijk dat Heerde beter aan de wedstrijd was begonnen. Daan Nijmeijer zag een vrije trap naast zeilen en even later moest Mark Zandvliet al een gele kaart incasseren na een overtreding.

Heerde werd met name gevaarlijk via de standaardsituaties, maar wist uiteindelijk in de beginfase niet te scoren. Na twintig minuten spelen was daar zowaar een grote kans aan de andere kant van het veld, voor Sven Veldhuis. De nummer tien van SEH werd diepgestuurd, omspeelde doelman Ugljanin, maar schoot de bal nipt naast. Even later sloeg de vlam even in de pan op het veld, toen Jochem Tellegen doorgleed op aanvoerder Timo Olde Olthof, die vervolgens de SEH-aanvaller naar de grond duwde. Scheidsrechter Middelman hield het ‘slechts’ bij tweemaal geel.

Heerde bleef de gevaarlijkere ploeg in het eerste bedrijf, maar door sterk optreden van doelman Ties van Leeuwen werd er maar niet gescoord. Toch zag hij er op slag van rust niet helemaal goed uit, toen een vrije trap van rechts in één keer werd binnengeschoten door Nijmeijer. Zo werd het toch nog 0-1, op een psychologisch fijn moment voor Heerde. Want dit was ook meteen de ruststand.

Tweede helft

SEH wisselde in de rust tweemaal, met vooral achterin een gewijzigde samenstelling tot gevolg. Rowin Moerenhout en Thomas Roodenburg kwamen in het veld, maar konden ook niet voorkomen dat Heerde al direct op zoek ging naar de verdubbeling van de voorsprong. Met name linksbuiten Nijmeijer was bij vlagen amper af te stoppen door de thuisploeg.

Nadat aanvoerder Rick Zandvliet noodgedwongen naar de kant moest en werd vervangen door Mathijs Logtenberg, moest SEH een minuut later de volgende tegenslag verwerken. Jochem Tellegen kreeg zijn tweede gele kaart na een sliding met Corstiaan Altenburg in de buurt. De thuisploeg stond dus op een achterstand én moest met een man minder nog ruim een half uur voetballen.

Daarmee was het duel feitelijk al gespeeld. Heerde drong aan en ging nadrukkelijk op zoek naar meer doelpunten. Dat het bij slechts één extra treffer bleef, Raoul Wijenberg schoot raak van randje zestien, is vooral te danken aan meerdere goede reddingen van keeper Ties van Leeuwen.

Naar mate de tweede helft vorderde, en de nodige wissels aan beide kanten werden doorgevoerd, zakte ook het spelpeil. Heerde had de voorsprong en hoefde niet zozeer meer, terwijl SEH vooral de schade beperkt wilde houden. De supporters van de thuisploeg veerden een minuut voor het einde nog wel even op toen invaller Jeremy van de Beek de bal fraai van afstand binnenschoot. Maar het doelpunt ging niet door, omdat een teamgenoot daarvoor al buitenspel stond. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 0-2.

Een verdiende overwinning van Heerde bij de buurman SEH. De thuisploeg had in de voorbereiding al vijf duels op rij ‘de nul’ gehouden, maar mocht nu bepaald niet mopperen met deze eindstand. Heerde heeft nu de beste papieren om door te gaan in de beker, maar moet volgende week nog naar Oene. SEH speelt het laatste bekerduel in en tegen ‘s-Heerenbroek. Let op: De aanvankelijk ingeplande oefenwedstrijd dinsdagavond tegen competitie-genoot ’t Harde gaat niet door!

Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Hein Dezijn (46. Thomas Roodenburg), Robert-Jan van den Hoek, Rick Zandvliet © (54. Mathijs Logtenberg), Owen Niemeijer; Christijan Vonderman, Mark Zandvliet (84. Dennis Bijsterbosch), Sven Veldhuis; Luka Khabuliani (46. Rowin Moerenhout), Jochem Tellegen en Joël Veldman (68. Jeremy van de Beek)

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl