Home Laatste Nieuws Voetbalclubs in grote problemen: ‘Energierekening stijgt met 50.000 euro’

Voetbalclubs in grote problemen: ‘Energierekening stijgt met 50.000 euro’

door Redactie
0 reacties

De energierekening voor sportclubs dreigt clubs in diepe problemen te brengen. De energierekening lijkt voor veel clubs in de toekomst niet meer te betalen.

SV Charlois (Rotterdam) heeft ten aanzien van de energierekening een verwachte stijging van 50.000 begroot. Het voorschot van het Rotterdamse LMO verdriedubbelde in de afgelopen maand van 800 naar 2800 per maand. De verwachting bij LMO is dat de rekening komend seizoen ook enkele tienduizenden euro’s hoger zal worden. Daarmee wordt zwaar weer voor de Rotterdamse derdeklasser deels voorkomen. Voor COAL valt de rekening momenteel mee. De zondag tweedeklasser heeft een contract met lage tarieven tot 1 januari en tevens zonnepanelen. Daardoor lijkt COAL pas na de jaarwisseling geconfronteerd te worden met een hogere rekening.

Vooralsnog kunnen de clubs geen steun vanuit de gemeente of landelijke overheid verwachten. Daardoor zullen de clubs op hun reserves moeten gaan inleveren of de contributie verhogen. Dat laatste is in achterstandswijken ook een lastige zaak. Immers de kosten voor de leden in het dagelijks leven zijn ook sterk stijgende.

 

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl