Home Laatste Nieuws SV Waalstad per direct uit de competitie

SV Waalstad per direct uit de competitie

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

SV Waalstad heeft het eerste elftal vanwege personele problemen per direct uit de competitie terug getrokken. De Nijmeegse fusieclub zou in de 3e klasse A van het zaterdagvoetbal uitkomen en op 24 september met een uitwedstrijd tegen VVA Achterberg aan het nieuwe seizoen beginnen. De derde klasse A bestaat door het terugtrekken van SV Waalstad nu nog maar uit twaalf clubs.

Afgelopen zaterdag speelde SV Waalstad 1 de eerste en laatste officiële wedstrijd van het seizoen. Op Sportpark Staddijk Zuid werd het bekerduel tegen vierdeklasser Beuningse Boys met 0-6 verloren. SV Waalstad heeft zich ook uit de beker teruggetrokken, waardoor Beuningse Boys nu met Alverna en Woezik bepaalt wie er als groepswinnaar doorbekert. Zaterdag eindigde het pouleduel tussen Alverna en Woezik in een 2-2 gelijkspel.

SV Waalstad eindigde afgelopen seizoen als tiende in de 3e klasse A en zag behalve trainer Engin Dag (inmiddels bij SC NEC begonnen) ook een flink aantal spelers stoppen. SV Waalstad ontstond in 2000 als DVE-Trajanus na een fusie tussen DVE’35 en Trajanus. In 2013 splitste het zaterdagteam zich af tot VV Keizerstad, waarna beide clubs vanaf 2018 weer als DVE-Trajanus gingen spelen. Vanaf het seizoen 2020/21 ging de club verder als SV Waalstad. De vereniging gaat dit seizoen met vier elftallen op de zondag verder.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl