App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Koudekerk speelt onder protest tegen zondagclub: ‘Prestige van de KNVB en KNVB-bestuurders’

Koudekerk speelt onder protest tegen zondagclub: ‘Prestige van de KNVB en KNVB-bestuurders’

door Redactie
0 reacties

Koudekerk wil met een statement protest maken tegen het mengen van zaterdag- en zondagclub in de bekercompetitie. De zaterdag derdeklasser uit West 2 is met het Haagse SVH ingedeeld in de bekerpoule. SVH, dat in de zondag derde klasse gaat spelen, zal om 17:00 moeten aantreden bij Kouderkerk. Koudekerk wilde de wedstrijd om 14:30 spelen maar dat was voor SVH geen optie.

Op haar digitale thuis meldt vv Koudekerk: Komende zaterdag 3 september speelt ons eerste om 17.00 uur thuis tegen zondagclub SVH. Omdat SVH een zondagclub is en de KNVB zaterdag- en zondagclubs in dezelfde poules heeft ingedeeld ontstaat de situatie dat beide clubs niet meer uit mogen komen op de tijden die voor hen gebruikelijk zijn. Dat is voor beide clubs natuurlijk niet wenselijk.

We hebben geprobeerd de wedstrijd te verzetten via de competitieleider, maar dit leverde een weigering op. We hebben SVH gevraagd de wedstrijd naar 14.30 uur te verplaatsen, maar zij hebben – doordat spelers die op zaterdag werken – dan onvoldoende spelers. En doordeweeks spelen is ook met het oog op spelers, publiek, sponsoren en vrijwilligers voor ons geen gewenste optie. Kortom de KNVB heeft ons met deze indeling en tijd voor een hele lastige opgave geplaatst.

Bewuste keuze

Dit alles is wel een voorbode voor het door de KNVB gewenste “weekendvoetbal”. En laten we dat als Koudekerk nu ongewenst vinden. Zaterdagclubs hebben er bewust voor gekozen om op zaterdag te voetballen en de zondagclubs hebben dat voor de zondag gedaan. In het westen van Nederland neemt de behoefte af om op zondag te voetballen. Maar dat mag naar onze mening niet op het bordje van de zaterdagclubs worden geschoven door hen om 17:00 uur te laten voetballen.

Onvoldoende draagvlak

Spelers hebben het recht om op normale tijden hun wedstrijden te spelen. Vrijwilligers hebben het recht om dan niet meer per se actief te moeten zijn, omdat de prestige van de KNVB en KNVB-bestuurders dit van hen eist. Prestige, omdat uit eigen onderzoek van de KNVB in 2020 de conclusie was: “Er is onvoldoende draagvlak voor gemengde competities met zaterdag en zondagclubs.” En nu drukt men het dus gewoon door in de bekercompetitie.

Kortom, Koudekerk speelt deze wedstrijd wel, maar onder protest. We hebben dat aangegeven naar zowel de KNVB als naar SVH, omdat beide clubs hier niet bij gebaat zijn. We zullen zeker van ons laten horen de komende tijd.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |