App Icon

VoetbalGelderland

Home Betaald VoetbalVitesse Vitesse haalt ’targetman’ op bij VFL Wolfsburg

Vitesse haalt ’targetman’ op bij VFL Wolfsburg

door Redactie
0 reacties

In navolging van Kacper Kozlowski heeft Vitesse opnieuw een Poolse speler aan boord gehaald. Het gaat om de 20-jarige spits Bartosz Bialek, die voor één seizoen gehuurd wordt van VfL Wolfsburg. De aanvaller sluit per direct aan bij de selectie van trainer Thomas Letsch.

Bialek is een klassieke spits, die zijn loopbaan in zijn geboorteplaats begon, bij Stal Brzeg. Via MKS Olawa kwam de aanvaller in 2014 terecht bij Zaglebie Lubin. Daar debuteerde Bialek een dag voor zijn achttiende verjaardag in het eerste elftal. Wat volgde was een sterk debuutseizoen, waarin zijn doelpuntenmoyenne behoorlijk was met negen goals in negentien Ekstraklasa-duels. Daarmee verdiende de Pool een transfer naar VfL Wolfsburg. Daar staan inmiddels 36 wedstrijden achter de naam van Bialek, ware het niet dat dit met name invalbeurten betroffen. Tot slot beschikt de kersverse Vitesse-aanwinst ook over internationale ervaring, met meer dan twintig jeugdinterlands voor Polen en een optreden in de UEFA Europa League.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |