Home Laatste Nieuws Uitstekende competitiestart voor De Treffers

Uitstekende competitiestart voor De Treffers

door Redactie
0 reacties

De Treffers is de competitie uitstekend begonnen. Ook het tweede duel leverde drie punten op. Tegen Excelsior Maassluis was de 36e minuut ongetwijfeld het kantelpunt in de wedstrijd. Daarna moest de tegenstander van de roodzwarten met 10 man verder en dat werd in de tweede helft uitgebuit door het team in overtal. Excelsior Maassluis – De Treffers: 0-2.

Na tien minuten leek Excelsior op weg naar het openingsdoelpunt, toen Da Fonseca er op rechts van door ging. Zijn voorzet kon door Ippel ternauwernood tot hoekschop verwerkt worden. En even later was een prima reactie van Treffersdoelman Niels Kornelis nodig om de op links opstomende Fermina het scoren te beletten. Neen, het eerste half uur waren de beste kansen toch echt voor de thuisclub. De Treffers werd in het zadel geholpen, toen Urbanus keihard inkwam op Oussama Bouyaghlafen en met direct rood van het veld gestuurd werd in de 36e minuut.

In het restant van de eerste helft leidde dat direct tot een veldoverwicht voor de Groesbekers en tot kansen om de score te openen. Bouyaghlafen weigerde echter te profiteren van een te korte terugspeelbal op doelman Tom Boks. Zijn inzet verdween in het zijnet. Neen, dan begon de tweede helft al snel een stuk effectiever. In de 51e minuut wist Coen Maertzdorf een voorzet van Jordy Thomassen van dichtbij langs Boks tot doelpunt te promoveren. Thomassen zelf was dicht bij een tweede doelpunt, toen de Maassluisseverdediging zich als de Rode Zee voor hem opende bij een steekpass van op zijn beurt Maertzdorf. Jordy mikte jammer genoeg op de paal. Een tweede doelpunt van De Treffers leek echter niet lang uit te kunnen blijven.

Toch kwam Excelsior af en toe nog wel gevaarlijk door en de Groesbekers mochten van geluk spreken, dat scheidsrechter Stijn van Zuilichem geen overtreding zag bij een tackle op Fermina op de rand van het strafschopgebied. Dat waren echter incidenten. Het was toch vooral roodzwart wat de klok sloeg. En ook Excelsior hoefde zich niet te beklagen, toen de ingevallen Vlijter binnen het strafschopgebied naar de grond getrokken leek te worden en ook daarin scheidsrechter Van Zuilichem geen kwaad zag. Doelman Boks wist heel lang de marge beperkt te houden, maar moest zich uiteindelijk in de 86e minuut gewonnen geven. Coen Maertzdorf stuurde met een handige beweging Jordy Thomassen de diepte in en die begon van eigen helft aan een rush om vervolgens vlak voor doelman Boks breed te leggen op de mee opgekomen Gavin Vlijter. En die hoefde de bal toen nog maar binnen te tikken: 0-2.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |