App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws FC Zutphen en Bon Boys in evenwicht

FC Zutphen en Bon Boys in evenwicht

door Redactie
0 reacties

Na een zeer geslaagd trainingskamp in Oostenrijk, waarbij we te gast waren bij SC Wald-Königsleiten, gaat nu het voorbereidingstraject verder in Zutphen. Vandaag oefent FC Zutphen op Sportpark ’t Meijerink tegen Bon Boys uit Haaksbergen. Een team dat vorig seizoen op de 2e plaats is geëindigd in de 2e klasse. Ook dit team heeft, net als FC Zutphen, geen promotie via de nacompetitie kunnen afdwingen. De ploeg stond vorig seizoen onder leiding van de ons bekende trainer Rob Haveman.

FC Zutphen komt goed uit de startblokken en zet Bon Boys behoorlijk onder druk zodat deze niet echt aan het voetballen komen. Dit resulteert na ca. 3 minuten al in een kans voor Mousa Nahimana. Gaandeweg de 1e helft wordt Bon Boys wat sterker en kun je zien dat dit een degelijke ploeg is met veel individuele kwaliteiten. Toch weet Zutphen nog de nodige kansen te creëren, maar vergeet deze te verzilveren. De beste kans voor Bon Boys is een verkeerde terugspeelbal vanaf het middenveld die maar net over het doel van Joey Wolsink verdwijnt. De opzet van Mark Horsman voor deze oefenwedstrijd was dat elke speler evenveel speeltijd (60 minuten) kreeg. Dat betekent in de 30e minuut een wissel van 5 spelers tegelijk, verdeeld over alle linies in het veld. Na deze wissel is het even zoeken om weer tot een gedegen spel te komen. Toch blijkt FC Zutphen op dat moment zeker niet de mindere. In de 43e minuut maakt Timon Kuiper een goede actie, speelt zich vrij op ruim 20 meter van het doel. Met een hard schot in de linkerhoek weet hij de doelman van Bon Boys te passeren.

FC Zutphen kan goede spel niet geheel doorzetten

In het begin van de 2e helft golft het spel wat op een neer. Al in de 48e minuut krijgt FC Zutphen een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel. Deze wordt door Timon Kuiper snoeihard langs de muur en vlak langs de linker doelpaal binnengeschoten. Ook dit schot was onhoudbaar voor de keeper. Een kwartier na de rust volgt het 2e wisselmoment. Dit keer ook de keeper, zodat Ezra Arends het plekje onder de lat overneemt van Joey Wolsink. Na de wissels neemt Bon Boys het initiatief over. Het spel van FC Zutphen wordt minder. Meer slordigheden en het positiespel is minder. Bon Boys maakt de aansluitingstreffer. En in de laatste minuut wist Bon Boys de stand gelijk te trekken door een schot vanaf de zestien in de rechter onderhoek. Een bal die niet haalbaar was voor de keeper van Zutphen.

Toch kunnen we met tevredenheid terugkijken

Gezien het vertoonde spel tegen een degelijk team dat gaat uitkomen in de 2e klasse kunnen we toch tevreden terugkijken. FC Zutphen heeft als een team gespeeld en een groot deel van de wedstrijd gedomineerd. Ook werd er de nodige fysiek op de mat gelegd en energie getoond.

Eerst volgende oefenwedstrijd: VV Witkampers

Volgende oefenwedstrijd is op dinsdagavond 20.00 uur in Laren tegen de Witkampers die net gepromoveerd zijn naar de 2e klasse. Dit belooft wederom een mooie wedstrijd te worden. Ook de weergoden lijken ons goed gezind.

FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink, Stan Murray, David te Slaa, Zidane El Hadouchi, Mido Blok, Jesse de Vries, Michalis Spiridakis, Benjamin Roters, Noah Bolt, Hugo Groters, Sandro Bruil, Ivan Staring, Timon Kuiper, Ezra Arends, Mousa Nahimana.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |