Home Betaald VoetbalDe Graafschap De Graafschap onderuit tegen Jong Ajax

De Graafschap onderuit tegen Jong Ajax

door Redactie
0 reacties

De Graafschap heeft maandagavond de derde wedstrijd van het seizoen verloren. Op bezoek bij Jong Ajax in Amsterdam werd het 5-1 voor de thuisploeg. Het enige doelpunt namens de Doetinchemmers werd gemaakt door Camiel Neghli.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd – thuis tegen VVV-Venlo – begon Charlison Benschop in de basis in plaats van Hamza Bouihrouchane. De Superboeren, die vanuit het uitvak in Amsterdam werden gesteund door 101 supporters, kwamen al snel op achterstond toen Sontje Hansen werd aangespeeld door Lorenzo Lucca en eenvoudig voor de 1-0 kon zorgen. Hidde Jurjus voorkwam na zeventien minuten dat de jonge Amsterdammers de tussenstand verdubbelden door uitstekend te redden op een inzet van Hansen. De Graafschap werd vervolgens dreigend via Danzell Gravenberch, wiens schot op de vuisten van Ajax-doelman Tom de Graaff belandde. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Xandro Schenk op de lat. Kort voor de rust rondde Neghli een snelle uitbraak doeltreffend af en zorgde hij voor de gelijkmaker. Jong Ajax kwam echter in de eerste helft nog op voorsprong; Hansen legde de bal voor zichzelf klaar en zette de 2-1 op het bord.

Tegengoals na rust

In de tweede helft kreeg Giovanni Korte een goede mogelijkheid om de gelijkmaker op het bord te zetten. Op aangeven van Robin Schouten werd de inzet van Korte gestuit door De Graaff. Nadat Jong Ajax via Gabriel Misehouy en Kristian Hlynsson al van zich liet spreken, was het in de 70e minuut opnieuw raak. Met een geplaatst schot in de verre hoek tekende Misehouy voor de 3-1. Vervolgens ging het snel en scoorde de thuisploeg vier minuten later weer. Ditmaal was Christian Rasmussen het eindstation van een goede aanval en schoot hij van ver raak met een hard schot (4-1). Schouten was dicht bij de 4-2, maar zag zijn inzet via De Graaff én een Ajax-verdediger voor de doelmond weggehaald worden. Lucca bepaalde de eindstand op 5-1, terwijl Önal even daarvoor de paal raakte. Komende vrijdag spelen we in eigen huis tegen FC Dordrecht.
Jong Ajax – De Graafschap: 5-1.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |