App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws KNVB en Mark Parsons per direct uit elkaar

KNVB en Mark Parsons per direct uit elkaar

door Redactie
0 reacties

De KNVB en bondscoach Mark Parsons hebben gezamenlijk besloten om de samenwerking te beëindigen.

In juli werden de OranjeLeeuwinnen tijdens het EK in de kwartfinales uitgeschakeld door Frankrijk, nadat Nederland eerder tweede van de poule was geworden in de groepsfase van het toernooi. Hierna heeft met diverse partijen een evaluatie over de afgelopen periode plaatsgevonden. Hieruit bleek dat er te weinig vertrouwen bestaat dat onder de huidige leiding de ambities worden waargemaakt.

Tussenfase

“In aanloop naar en op het EK vielen zowel het vertoonde spel als de resultaten tegen en dat kunnen we ons niet veroorloven. De lat ligt hoog. Nederland was titelverdediger en ook finalist op het laatste WK, we willen meedoen voor de prijzen. Met het oog op de huidige WK-kwalificatiereeks is besloten dat op zeer korte termijn iemand anders aan het roer komt te staan. Dat is geen leuke beslissing maar ook dat hoort bij topvoetbal”, aldus Jan Dirk van der Zee, binnen de directie eindverantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal.

“De groep kwam uit een waanzinnig sterke periode en aangevuld met jonge speelsters moest het team de basis leggen voor nieuwe successen. Mark is in deze tussenfase erin geslaagd om nieuwe talenten te scouten en een kans te geven en daar zijn we hem dankbaar voor. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.”

WK-kwalificatiereeks

In mei van het vorig jaar werd Mark Parsons gepresenteerd als opvolger van Sarina Wiegman, met wie de OranjeLeeuwinnen in 2017 Europees kampioen werden en in 2019 de tweede plaats op het WK veroverden.

Begin september krijgt de lopende WK-kwalificatie reeks een vervolg. Dan spelen de OranjeLeeuwinnen de belangrijke return tegen IJsland. Na zeven wedstrijden staat Nederland op de eerste plaats in de groep, met een voorsprong van twee punten op IJsland, dat nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. Als het team deze wedstrijd wint, dan is Nederland gekwalificeerd voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland van volgend jaar.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |