Home Arnhem Ambitieuze Brian Campman sterkhouder De Treffers

Ambitieuze Brian Campman sterkhouder De Treffers

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Privé collectie Brian Campman

Onderstaand verhaal met Brian Campman van De Treffers verscheen onlangs in Het Duivens Nieuwsblad.

 

Brian Campman debuteerde op zijn zestiende al in de eerste divisie en was afgelopen seizoen onomstreden basisspeler bij De Treffers in de tweede divisie. Komend seizoen hoopt de gedreven middenvelder uit Duiven een volgende stap in zijn carrière te zetten om zijn droom om als profvoetballer te slagen alsnog waar te maken.

De 22-jarige Brian Campman woont nog in het ouderlijke huis in het centrum van Duiven en combineert het voetballen bij De Treffers met werkzaamheden als marketingmedewerker bij Cyclegifts. Als voetballertje van vier begon hij bij de mini’s van DVV om ruim tien jaar later te vertrekken naar SML. Campman: “Ik heb altijd met veel plezier bij DVV gevoetbald met jongens als Guus Vos, Pepijn Lansbergen, Pepijn de Kler en Nick Hartjes. Bijna elk jaar werd ik door Vitesse en De Graafschap uitgenodigd voor proeftrainingen maar kreeg steeds te horen dat ik prima mee kon, maar niet beter was dan de spelers die ze al hadden. Zij gaven mij het advies om hoger te gaan voetballen waarna ik op mijn vijftiende van DVV naar SML ben overgestapt.” In Arnhem kende de tweebenige middenvelder een sterk seizoen op divisieniveau in de hoogste jeugdelftallen en scoorde hij zelfs bij de promotiewedstrijd van het eerste elftal. Het ambitieuze Achilles’29 had genoeg gezien en haalde de zestienjarige Campman naar Groesbeek.

In het meest spraakmakende voetbaljaar uit de geschiedenis van Achilles’29 begon de talentvolle Duivenaar bij Jong Achilles’29 dat in de derde divisie speelde. Campman maakte al snel op 16-jarige leeftijd zijn debuut met de hoofdmacht in de eerste divisie in een thuiswedstrijd tegen TOP Oss. Campman: “Het ging heel snel bij Achilles’29 en de eerste keer dat ik bij de selectie zat, mocht ik direct invallen en schoot ik tegen de lat. Dat seizoen werd de veel besproken documentaire over Achilles’29 en trainer Eric Meijers gemaakt, stond het voortbestaan van de club op het spel en degradeerde wij uiteindelijk ongelukkig. Zelf speelde ik vooral bij Jong Achilles’29 en kon ik na dat seizoen de overstap naar NEC maken.” In Nijmegen speelde Campman samen met Bart van Rooij, Dirk Proper en Souffian El Karouani die inmiddels basisspelers van de Nijmeegse eredivisieclub zijn en kende hij twee goede seizoenen. Tot een doorbraak over de Waal kwam het echt niet. Campman: “Ik heb me bij NEC goed ontwikkeld en veel gespeeld bij Jong NEC. Toen na twee seizoenen een beloofd profcontract uitbleef en ik alleen op amateurbasis mocht blijven, werd ik emotioneel en heb ik besloten te vertrekken. Achteraf gezien een verkeerde beslissing, ik had meer geduld moeten hebben en me in de voorbereiding bij het eerste elftal moeten laten zien.”

Van NEC vertrok Campman naar OSS’20 dat in de derde divisie zondag furore maakte en ondanks een voorsprong van veertien punten vanwege de coronastop niet promoveerde naar het hoogste amateurniveau. In de zomer van 2021 maakte Campman alsnog de promotie naar de tweede divisie, maar nu met een transfer naar De Treffers. Bij de roemruchte amateurclub uit Groesbeek was de middenvelder direct onomstreden en speelde hij 33 duels als basisspeler waarin hij vier goals maakte. Campman: “Bij De Treffers heb ik het uitstekend naar mijn zin en trainen wij driemaal per week. Mijn werkgever is erg flexibel waardoor ik de mogelijkheid heb om krachttraining te doen en veel extra uren op de plaatselijke voetbalvelden kan maken om mijn traptechniek verder te verbeteren. Mooi compliment dat ik bij De Treffers alle vrije trappen mag nemen. Uiteindelijk was het een vreemd seizoen bij De Treffers met vier verschillende trainers, een prachtige bekerwedstrijd bij Heerenveen uit en handhaving na een vliegende start en inzinking na de winterstop. Ondanks dat ik mijn contract al snel verlengd had, was er behoorlijk veel belangstelling voor me. De nieuwe trainer, Lee-Roy Echteld, maakt een hele goede indruk en de lat ligt hoog voor komend seizoen. Met De Treffers wil ik in de top vijf eindigen, meer goals maken en belangrijk blijven. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen we met De Treffers onder meer tegen Heracles (5-0 verlies) en De Graafschap, dat zijn natuurlijk geweldige wedstrijden om me te laten zien!”

Ondanks zijn voornemen om van komend seizoen met De Treffers een succes te maken, moet Groesbeek niet zijn eindstation worden. Campman: “Natuurlijk heb ik nog steeds ambitie, ik heb nog altijd de droom om terug te keren naar een club uit het betaald voetbal. Ik denk dat ik die kwaliteiten heb. Dacht ook: ‘wat als die bal bij mijn debuut niet op de lat maar er in was gegaan?’ en ‘wat als ik geduldiger was geweest bij NEC?’ of ‘wat als OSS’20 gewoon was gepromoveerd?’. De afgelopen jaren heb ik me daar altijd heel erg druk om gemaakt, nu zie ik wel of er wat komt. Ik ben teveel liefhebber om als gelukszoeker in Oostenrijk of Litouwen te gaan voetballen, ga keihard werken om van komend seizoen een succes te maken. Daar heb ik invloed op en ga ik alles aan doen!”

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |