App Icon

VoetbalGelderland

Home Arnhem Nieuwe club in Cyprus voor Thijs van Amerongen

Nieuwe club in Cyprus voor Thijs van Amerongen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Thijs van Amerongen (in het wit) en Tim Matavz

Thijs van Amerongen speelt komend seizoen voor Alki Oroklini op het tweede niveau in Cyprus. De 23-jarige centrale verdediger maakte in de winterstop de verrassende overstap van hoofdklasser Duno naar PAEEK in de Cypriotische Eredivisie.

Van Amerongen is enthousiast over zijn nieuwe club: “Alki Oroklini is één van de grotere clubs in de tweede divisie van Cyprus. De club is ambitieus en wil naar het hoogste niveau, dus we hebben allebei hetzelfde doel.” Thijs van Amerongen begon bij VV Rheden met voetballen en doorliep de hele jeugdopleiding bij De Graafschap. Vanwege een blessure kwam het niet tot een doorbraak in Doetinchem en kwam hij via RKHVV bij Duno terecht. Na een sterk half jaar in Doorwerth als centrale verdediger kwam een aanbieding uit Cyprus. Van Amerongen: “Het was een fantastische periode en mijn droom om als profvoetballer te spelen heb ik daar waargemaakt. Uiteindelijk heb ik zeven duels op het hoogste niveau gespeeld en vriendschappen voor het leven gesloten. Ik ben erg blij dat mijn periode in Cyprus nu een vervolg krijgt en ga er komend seizoen alles aan doen om hier een succes van te maken!”

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |