Home Achterhoek Dinsdag loting KNVB Beker

Dinsdag loting KNVB Beker

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Thomas Buitink (Vitesse)

Dinsdagavond wordt de loting van de eerste kwalificatieronde van de KNVB Beker verricht. Het landelijke bekertoernooi kent deze editie maar acht Gelderse deelnemers: Vitesse, NEC, De Graafschap, De Treffers, TEC, DVS’33 Ermelo, VVOG en Sparta Nijkerk. Vanwege corona werd vorig seizoen een streep gezet door de verschillende toernooien om de districtsbeker waardoor er nu alleen clubs uit de vier hoogste competities kunnen meedoen.

Bij de loting van dinsdagavond zijn drie Gelderse clubs direct betrokken: Sparta Nijkerk, VVOG en DVS’33. In de eerste kwalificatieronde die op 13 en 14 augustus gespeeld wordt, staan er slechts zes duels op het programma. Zes clubs uit de Derde Divisie zaterdag worden gekoppeld aan zes clubs uit de Derde Divisie zondag. De overige 24 clubs uit de derde divisies worden vrijgeloot en zijn daarmee geplaatst voor de tweede kwalificatieronde die midweeks wordt gespeeld op 20 en 21 september. In deze tweede kwalificatieronde maken TEC en De Treffers ook hun opwachting.

De ploegen uit de Eredivisie, Eerste Divisie en de (periode)kampioenen van de Tweede Divisie (Katwijk, HHC Hardenberg, Koninklijke HFC en Rijnsburgse Boys) spelen hun eerste wedstrijd op 18, 19 of 20 oktober in de eerste ronde. Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en AZ stromen pas in de tweede ronde begin 2023 in.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |