Home Arnhem SV De Braak opvallende naam in de 3e klasse A

SV De Braak opvallende naam in de 3e klasse A

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Een opvallende naam in de 3e klasse A is SV De Braak. In deze interessante zaterdagcompetitie met dertien teams spelen met SKV, ONA’53 en buurman WAVV drie clubs uit Wageningen. Met Advendo’57 uit Ederveen, Blauw Geel’55 uit Ede, Veenendaal, Renswoude en VVA Achterberg treffen acht teams uit de directe omgeving elkaar. 3A wordt verder aangevuld met ESA uit Arnhem, SV Waalstad uit Nijmegen en JVC Cuijk die elkaar dit seizoen ook troffen. Promovendus Juliana’31 uit Malden en SV De Braak completeren het deelnemersveld.

SV De Braak is de fusieclub van de traditionele voetbalverenigingen MULO en Helmondia die officieel is opgericht op 1 juli 2020. MULO en Helmondia waren al jaren lang elkaars buurman op Sportpark de Braak, waar ook Helmond Sport voetbalt. In het eerste volledige seizoen werd het zaterdagteam van de fusieclub met overmacht kampioen. In de zuidelijke 4e klasse F met tegenstanders als OSS’20, SV Top, Willem II en FC Tilburg behaalde SV De Braak 65 punten uit 24 duels, het doelsaldo van 136-31 is veelzeggend.

Met JVC Cuijk als dichtstbijzijnde tegenstander op 45 kilometer en Renswoude op 102 kilometer afstand, zal zaterdag 1 het kilometerrecord van de fusievereniging direct zeer scherp zetten. In de regio Zuid2 zijn er geen zaterdagcompetities en ook de afstanden naar de derdeklassers in de regio Zuid1 zijn dermate groot dat de indeling uit oogpunt van SV De Braak niet eens zo heel gek is.

3e klasse A (13 teams):
Advendo’57
Blauw Geel’55
SV De Braak
ESA
Juliana’31
JVC Cuijk
ONA’53
Renswoude
SKV
Veenendaal
VVA Achterberg
SV Waalstad
WAVV

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |