Home Achterhoek Mogelijke indeling eerste klasse zaterdag

Mogelijke indeling eerste klasse zaterdag

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Een van de grootste uitdagingen voor de KNVB ligt bij de competitie-indeling voor de eerste klasse zaterdag. Mede door instromers van de zondag zijn er 83 clubs komend seizoen eersteklasser in het zaterdagvoetbal en lijkt uitbreiding van vijf naar zes competities de meest logische oplossing. Er zouden dan vijf eerste klassen van 14 clubs en 1 competitie van 13 ploegen komen. Vanuit Gelders oogpunt is de volgende indeling een serieuze en interessante optie:

 1. Achilles’29
 2. Bennekom
 3. De Bilt
 4. DTS Ede
 5. Duno
 6. DZC’68
 7. LRC
 8. Nivo Sparta
 9. NSC Nijkerk
 10. Nunspeet
 11. RODA’46
 12. SDC Putten
 13. SVL
 14. VV Scherpenzeel

In deze bijzonder aantrekkelijke competitie zitten de vijf Gelderse clubs die gedegradeerd zijn uit de hoofdklasse met vijf clubs uit de zuidelijke eerste klasse C van dit seizoen en vier sterke teams uit de oostelijke eerste klasse D.

Epe en WHC komen dan waarschijnlijk in een noordelijkere eerste klasse met veel clubs uit Overijssel.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl