Home Arnhem Wordt dit de nieuwe derde klasse C?

Wordt dit de nieuwe derde klasse C?

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Nu de nacompetitie in de lagere competities is afgelopen, kan alweer voorzichtig vooruit gekeken worden naar het volgende seizoen. Een leuke bezigheid is het speculeren over de nieuwe competitie-indelingen. Wij doen een voorzet, uiteraard zonder enkele zekerheid. Extra complicatie is de instroom van zondagclubs naar de zaterdag.

De derde klasse C van het zondagvoetbal wordt komend seizoen een geweldige competitie, een verzamelplaats voor wekelijkse derby’s, een prachtige klasse met veel clubs uit Nijmegen, Arnhem en de Overbetuwe.

Beuningse Boys promoveert als kampioen van de 3e klasse C naar de tweede klasse. De Nijmeegse periodekampioenen Trekvogels, Brakkenstein en Blauw Wit hadden een weinig succesvolle nacompetitie en blijven met het Arnhemse trio SML, VDZ, Eldenia en het kwartet HAVO, GVA, Driel en DVOL in deze competitie. Aan de onderkant degradeert Arnhemse Boys rechtstreeks (en verhuist naar de zaterdag) en komen RODA’28 en vv Ewijk via de nacompetitie in de vierde klasse terecht.

Voor de vier beschikbare plaatsen kijken we allereerst naar de degradanten uit de tweede klasse. Quick 1888 sneuvelt in de nacompetitie en moet komend seizoen in de derde klasse proberen het verloren terrein weer goed te maken. SCE is als de overtuigende kampioen van de Nijmeegse 4e klasse E een veelbelovende aanwinst en daarmee de vijfde Nijmeegse club in 3C. Uit 4E wisten SV Angeren en DSZ via de nacompetitie ook te promoveren. De gepromoveerde vierdeklasser Jonge Kracht en het uit de tweede klasse gedegradeerde Vianen Vooruit zijn ook kanshebbers om in deze competitie uit te komen, maar op basis van de competitie-indeling van dit seizoen en kijkend naar de mogelijkheden in andere competities heeft dat niet onze voorkeur.

Onze suggestie:

Trekvogels
Brakkenstein
SML
VDZ
HAVO
Eldenia
GVA
RKSV Driel
Blauw Wit
DVOL
Quick 1888
SCE
Angeren
DSZ

Aanvullende opmerking: natuurlijk zou het logischer zijn om Jonge Kracht in deze competitie te plaatsen. Dit heeft echter twee uitdagingen: welke ploeg valt af en wie wordt het veertiende team in de 3e klasse B (artikel van gisteren, waar nu Jonge Kracht nog in staat)? Wanneer competities uit veertien ploegen moeten bestaan, is dit erg lastig. DSZ zou naar de 3e klasse C (zuid) kunnen. Maar wie wordt dan de veertiende club in 3b?

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |