Home Betaald VoetbalVitesse Marcus Steffen tekent eerste contract bij Vitesse

Marcus Steffen tekent eerste contract bij Vitesse

door Redactie
0 reacties

Exact een maand na zijn officiële debuut in het eerste elftal heeft Marcus Steffen zijn handtekening gezet onder zijn eerste contract bij Vitesse. De 19-jarige centrumverdediger heeft een verbintenis tot medio 2024 getekend, met een optie voor nog een seizoen.

Steffen, geboren en getogen in Arnhem, bracht zijn eerste voetbaljaren door bij v.v. Eldenia. Via ESA, Partnerclub van Vitesse, maakte hij in de zomer van 2015 de overstap naar de Vitesse Voetbal Academie. Het talent stroomde in bij de Onder 12 van trainer Jos Dietrich, alvorens hij in de Onder 14 van een aanvallend ingestelde speler werd omgeturnd tot centrale verdediger. Steffen bleef zich altijd goed ontwikkelen en stak afgelopen seizoen, als Onder 21-speler, zelfs al zijn neus aan het venster bij Vitesse 1. In de voorbereiding maakte hij zijn officieuze debuut tegen FC Nordsjælland en aan het einde van het seizoen kwam de verdediger zelfs driemaal in actie in de play-offs om Europees voetbal. Hij vierde zijn debuut in de sensationele thuiswedstrijd tegen FC Utrecht en maakte vervolgens ook minuten in de finaleduels met AZ.

Woensdagmiddag tekende Steffen zijn verbintenis, in het bijzijn van zijn familie en vrienden. Hij zette de krabbel uiteraard met een opperbest gevoel. “Mijn eerste contract maakt mij blij en trots. Ik speel al zeven seizoenen bij Vitesse en dit is een mooie beloning voor al het harde werk. Als echte Arnhemse jongen is het natuurlijk ook extra bijzonder”, aldus Steffen. “Tegelijkertijd smaakt dit moment natuurlijk naar meer. Ik wil hard blijven werken om ook mijn volgende doelen te bereiken.”

Steffen is één van de spelers van Vitesse Onder 21 die deze zomer de kans zullen krijgen om met de eerste selectie te starten aan de voorbereiding.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |