Home Betaald VoetbalN.E.C. Vuurwerkboete voor N.E.C.

Vuurwerkboete voor N.E.C.

door Redactie
0 reacties

N.E.C. heeft een boete van 5.000 euro gekregen van de aanklager betaald voetbal van de KNVB voor het afsteken van vuurwerk. Dit gebeurde tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta op 19 maart 2022.

Tijdens de opkomst van de spelers werd er op de tribunes van het Goffertstadion vuurwerk afgestoken. De KNVB heeft besloten om N.E.C. hiervoor te straffen en een boete van 5.000 euro op te leggen. De club doet haar best om zo goed als mogelijk te handhaven, maar kon in dit geval een incident niet voorkomen. Het afsteken van vuurwerk is gevaarlijk en dat geldt niet alleen voor de afsteker zelf, maar ook voor zijn of haar medesupporters. Daarnaast komt de brandveiligheid in het geding.

De club wil haar supporters op het hart drukken om ook in de toekomst het gezonde verstand te blijven gebruiken. De persoonlijke straf voor het afsteken van vuurwerk kan voor een volwassene al zo’n 450 euro zijn. Dat geld kan veel beter uitgegeven worden aan een gezellige avond op de tribune van de Goffert. Daarnaast kan er een stadionverbod van achttien maanden opgelegd worden. N.E.C. zal zelf in ieder geval blijven handhaven in en rondom het stadion om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl