Home Laatste Nieuws KNVB-directeur BV: ‘Nieuwe spelregels? Totaal niet aan de orde’

KNVB-directeur BV: ‘Nieuwe spelregels? Totaal niet aan de orde’

door Redactie
0 reacties

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, liet in zijn column van deze week weten dat de KNVB denkt aan het experimenteren met nieuwe spelregels in de Keuken Kampioen Divisie in het seizoen 2023-2024. Directeur betaald voetbal van de voetbalbond, Marianne van Leeuwen (foto), haast zich in het Algemeen Dagblad om dit volledig tegen te spreken.

De KNVB laat in een reactie aan het ANP, zo meldt het AD, weten: ,,Het is jammer dat het beeld is ontstaan dat de KNVB zomaar iets bedenkt. Wij doen nooit iets zonder overleg met de clubs.”

Van der Zee had het in zijn column over de voorstellen: ingooien wordt intrappen, dribbelen bij een vrije trap is toegestaan, er komt een 5-minutenstraf, men mag onbeperkt wisselen, de zuivere speeltijd wordt ingevoerd.

Mail

Van Leeuwen weer: ,,Ik heb de clubs meteen in een mail laten weten dat dit totaal niet aan de orde is. Ik baal hier echt van. Ik sta voor een open relatie en vooral goed samenwerken met de clubs.” Ook Van der Zee zou zijn excuses hebben aangeboden voor de wijze waarop één en ander naar buiten is gebracht.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl