Home Laatste Nieuws DSZ eenvoudig langs Overasseltse Boys

DSZ eenvoudig langs Overasseltse Boys

door Redactie
0 reacties

Boven-Leeuwen 29 mei. Aan het begin van de competitie verloor DSZ 2 punten bij Overasseltse Boys door een gelijk spel. DSZ speelde toen een ijzersterke wedstrijd maar zag vele kansen verloren gaan. Het bleef bij een 2-2. Nu aan het einde van het seizoen is DSZ bij winst verzekerd van nacompetitie. Dus de kansen van vanmiddag moeten erin. Dat gebeurde en het werd een zeer makkelijke middag voor de thuisploeg.

Al direct in de eerste minuut kreeg DSZ zijn eerste mogelijkheid. Een schot van Maarten van Dreumel gaat over. Slechts 1 minuut later treft Laurens van Dreumel wel doel. Op een diepe bal van Stijn ’t Jong komt Laurens vrij voor de keeper en scoort laag over de grond de 1 – 0. Even later gaat Rik van Beuningen door op een terugspeelbal op de keeper, hij blokt het schot van de keeper en ziet tot zijn ontsteltenis dat de bal hard over gaat. Het eerste kwartier is het DSZ dat het spel dicteert, Overasseltse Boys krijgt geen enkele mogelijkheid om de bal in bezit te krijgen en de bal rond te spelen. Als DSZ balbezit heeft trekt de gehele ploeg zich massaal terug waardoor DSZ rustig kan bouwen aan een aanval. Overasseltse Boys heeft vanmiddag totaal niet de intentie om er een wedstrijd van te maken. Of is het de kwaliteit van DSZ die de gasten volledig terugdringt! Na een klein half uurtje geeft de opgekomen Tom de Bruin een perfecte voorzet op de kopsterke Rik van Beuningen maar zijn kopbal gaat voorlangs. De 2 – 0 tien minuten voor rust begint ook van de laatste linie. Marc van Sommeren geeft een crossbal op Laurens van Dreumel die breed legt op Maarten van Dreumel die met een harde uithaal de keeper kansloos laat. In de eerste 45 minuten heeft Overasseltse Boys geen enkele kans gecreëerd. Het enige wapenfeit is een vrije trap van 25 mtr die keeper Guido van den Heuvel kan wegstompen voordat er een aanvaller gevaarlijk kan worden.

De tweede helft gaat het spel door waar het in de eerste helft is gebleven. Een eerste kans doet zich al snel voor. Balverlies achterin wordt door Laurens van Dreumel opgepikt en uit zijn voorzet weet Bram van Baren net niet voldoende zijn voet tegen de bal te krijgen. Na tien minuten volgt waarschijnlijk de mooiste aanval deze middag. Bram van Baren speelt een bal direct door naar Rik van Beuningen die op zijn beurt weer direct voorgeeft op Maarten van Dreumel die voor open doel ongecontroleerd hard overschiet. Een enorme kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Nadat Laurens van Dreumel eerst een schot via de keeper langs ziet gaan staat hij 2 minuten later wel aan de basis van de 3 – 0. Samen met Bram van Baren zet hij combinatie op die Bram uiteindelijk na het passeren van de keeper kan binnenschuiven. Vrij vlot hierna staat het alweer 4 – 0. Maarten van Dreumel schiet op doel en in een uiterste poging van een verdediger om de bal weg te werken schiet hij in het doel en verrast daarmee zijn keeper. Een kwartier voor tijd grijpt de goed leidende scheidsrechter gelukkig in bij alweer een onterecht vlagsignaal van de grensrechter van Overasseltse Boys, hij wordt er op gewezen toch iets eerlijker te vlaggen. Zelfs bij eigen spelers verscheen er een beschamend lachje op het gezicht na weer een vlagsignaal (Hij zal komende week wel afwezig zijn vanwege een tennisarm). Net voor tijd wordt het 5 – 0. Uit een corner van Bram van Baren weet Roy Peters met een prachtige kopbal de eindstand op het scorebord te krijgen. De verdedigers van DSZ Luuk Derks, Marc van Sommeren, Stijn ’t Jong, Han Thijssen en Mike Grisel zullen waarschijnlijk zelden zo een makkelijke wedstrijd gespeeld hebben. Zij en de rest van het team kunnen zich met nog eerst 1 competitiewedstrijd op 2de Pinksterdag nu gaan opmaken voor de nacompetitie.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |