Home Laatste Nieuws Valleivogels in doelpuntrijk duel langs Lelystad’67

Valleivogels in doelpuntrijk duel langs Lelystad’67

door Redactie
0 reacties

Met het zonnetje was het aardig vertoeven op sportpark Langezand te Lelystad. Helaas waren er zeer weinig supporters om Lelystad ’67 te ondersteunen. Ook was er niet veel aanhang van Valleivogels aanwezig, maar dat had alles te maken met de wedstrijd Woudenberg 2 tegen Valleivogels 2 waar het kampioenschap op het spel stond. In Lelystad bleek het eerste elftal met 1-4 te sterk voor de hekkensluiter van de tweede klasse G. Erik van Eem (2x), Stefan van den Brink en Bert van Dijk zorgden voor de Scherpenzeelse treffers. Chendley Richard deed nog wat terug: 1-4

De rood-witte formatie uit Scherpenzeel trad met twee wijzingen in de opstelling aan ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Horst. Joshua van den Berkt was weer fit genoeg, zodat Nick Schuckmann onder de lat kon staan bij het tweede elftal. Keeper Jordy Osnabrugge nam plaats op de reservebank. Bob van Ruitenbeek nam de plaats in van Jorino Kleijn.

Oefenmeester Rob van den Broek had zijn elftal op scherp gezet en aangeven dat zaterdag 28 mei 2022 de vijfde plaats veiliggesteld kon worden. Dit was niet aan dovemansoren gericht en na vier minuten moest doelman Rick Boothof het schot van Erik van Eem onschadelijk maken. Een minuut later kreeg verdediger Stefan van den Brink een vrije kopkans, maar zijn inzet verdween over het vijandelijk doel. Na 17 minuten leek de thuisploeg wat uit hun schulp te kruipen en via Chendley Richards kwam Oussama Selouani in balbezit. Sluitpost Joshua van den Berkt kon zijn doel schoon houden.

Twee minuten later moest Boothof aan de andere kant wel de gang naar het net maken. Op het zeer slechte veld schoot Erik van Eem de vrije trap langs de paal binnen: 0-1. De bezoekers wilde nu doordrukken en Remco van de Fliert stuurde Rik Huijser weg. Op snelheid wist hij de voorzet te geven op Erik van Eem die op zijn beurt de bal op de paal schoot.

De marge werd in de 27e minuut wel verdubbeld. Erik van Eem bracht Rik Huijser in stelling die op zijn beurt een keurige voorzet gaf. Met een eenvoudige voetbeweging toucheerde Stefan van den Brink de bal en die verdween via de binnenkant van de paal achter keeper Boothof: 0-2.

Valleivogels was de betere ploeg en vier minuten na het tweede doelpunt schoot Bob van Ruitenbeek, na de pass van Remco van de Fliert, de bal op de buitenkant van de paal. Voor rust kregen de gasten uit Scherpenzeel nog één kans. Aanvoerder Van de Fliert nam snel de vrije trap op Stefan van den Brink die Rik Huijser vond. De aanvaller schoot de bal over het doel van Boothof. Waar iedereen een doelpunt van Valleivogels verwachtte, werd er toch aan de andere kant gescoord. Het diagonale schot van Chendley Richards verdween achter Van den Berkt: 1-2.

Voor de tweede helft had hoofdtrainer Meloudi Zaki zijn elftal gewijzigd. Israr Ramsis nam de plaats in van Melvin Dekker. Valleivogels kwam ongewijzigd uit de kleedkamer, maar na een minuut na de pauze raakte Rik Huijser geblesseerd aan zijn enkel. Hij hield het daarna nog vijf minuten vol, maar toen moest hij zich laten vervangen door Bert van Dijk. Invaller Van Dijk wilde nog wat van zich laten zien, hij wordt volgend seizoen assistent-trainer bij Sparta Nijkerk O23, maar zijn inzet verdween naast het doel. Trainer Zaki bracht nu Tim de Jong voor Frank Boutkan.

Na een uur voetballen moest Joshua van den Berkt zijn kunnen laten zien. De voorgegeven bal werd door de vrijstaande Ramsis hard op het doel geschoten, maar de goalie van Valleivogels had een mooie redding in huis.

Na 61 minuten voetballen kwam Nick Heikamp in het veld voor Nick van den Akker. Van den Akker verruilt volgend seizoen de club voor NSC uit Nijkerk. De thuisploeg kreeg in het laatste half uur nog één kans, maar invaller Israr Ramsis zag zijn inzet door Van den Berkt gekeerd worden. Valleivogels kreeg via Erik van Eem, Remco van de Fliert en Bert van Dijk ook kansen, maar die werden niet benut. In de laatste vier minuten wisten de bezoekers de score wel uit te breiden. Bert van Dijk bracht de cornerbal bij de tweede paal en spits Erik van Eem kopte de bal keurig via het achterhoofd tegen de touwen: 1-3. Een minuut later, in de 87e minuut, kon invaller Bert van Dijk op aangeven van Erik van Eem de eindstand bepalen: 1-4.

Zaterdag 4 juni 2022 is de laatste wedstrijd van de competitie. Op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel is dan VRC uit Veenendaal de tegenstander. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van arbiter de heer F. Assink.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl