App Icon

VoetbalGelderland

Home Betaald VoetbalVitesse Vitesse opent play-offs met verlies

Vitesse opent play-offs met verlies

door Redactie
0 reacties

Vitesse heeft zichzelf donderdagavond een slechte dienst bewezen. In de eerste halve finale van de play-offs om Europees voetbal werd met 3-1 van FC Utrecht verloren. Na twintig minuten keek de ploeg van Thomas Letsch al tegen een 2-0 achterstand aan. De Arnhemmers kwamen de slechte start niet meer te boven. Zondag staat de return in GelreDome op het programma.

Bij de geel-zwarten, die hun 52ste wedstrijd van het seizoen speelden, keerden Jeroen Houwen en Nikolai Baden Frederiksen terug in de basis. Adrian Grbić ontbrak vanwege ziekte. De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de Arnhemmers. FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen kopte de bal al na drie minuten tegen de touwen: 1-0. Drie minuten later leek de Arnhemse equipe opnieuw een tegenslag te moeten verwerken nadat Tasos Douvikas de bal binnenkopte, maar de vlag ging omhoog wegens buitenspel. En dat was niet de enige mogelijkheid voor de Griek. Even later kon de aanvaller ook nog alleen op Jeroen Houwen af, maar de sluitpost greep goed in.

Via Sander van de Streek kwam FC Utrecht na twintig minuten op 2-0 voorsprong. Vitesse kon, behalve een gemiste poging van Million Manhoef en een gepakt schot van Riechedly Bazoer, in de eerste helft weinig terugdoen.

Na rust probeerde Loïs Openda het. De Belg schoot vanuit de draai te schieten, maar raakte de bal niet goed. Een pegel van Matúš Bero werd van de lijn gehaald door de Utrechtse verdediging. Toch werd er wel gescoord. Maar niet door de Arnhemmers. Na een overtreding van Bazoer op Pontus Almqvist legde arbiter Dennis Higler de bal op de stip. Simon Gustafson benutte de strafschop: 3-0. Invaller Patrick Vroegh zorgde nog voor enig optimisme in het Arnhemse kamp. In de slotfase maakte hij de aansluitingstreffer en daarmee houdt hij de hoop op een comeback in Arnhem levend.

Zondag staat de return op het programma. Om 18.00 uur wordt er afgetrapt in GelreDome.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |