Home Laatste Nieuws Koeman en Lodewijks assistenten van Koeman

Koeman en Lodewijks assistenten van Koeman

door Redactie
0 reacties Foto: Mischa Keemink, WaterwegSport.nl

Ronald Koeman, die na het aankomend WK opnieuw aantreedt als bondscoach van het Nederlands elftal en een verleden bij Vitesse heeft, heeft twee posities in zijn technische staf al ingevuld. Erwin Koeman (60) wordt assistent-bondscoach, terwijl Patrick Lodewijks (55) als keeperstrainer in functie treedt. Voor zowel zijn oudere broer Erwin als Patrick Lodewijks, wiens contracten tot en met het WK 2026 lopen, is het een hernieuwde samenwerking met Ronald Koeman.

“We gaan straks met een nieuwe staf van start, waarbij kwaliteit en ervaring zwaar voor mij tellen. Ik heb eerder veel met Erwin en Patrick samengewerkt, dus dan weet je wat je aan elkaar hebt. De drieënhalf jaar met Erwin in Engeland hebben mij geleerd dat hij een goede kijk op zaken heeft en dat we daarnaast complementair werken. Patrick is een vakman als het gaat om keeperszaken. Dat was voor mij al duidelijk tijdens onze periodes bij Feyenoord, Everton en eerder het Nederlands elftal”, aldus Ronald Koeman.

Als speler kwam Erwin Koeman uit voor onder meer FC Groningen, PSV en KV Mechelen. Hij speelde 31 interlands voor Oranje. Vervolgens was hij jeugdtrainer, assistent-trainer of hoofdtrainer bij onder meer PSV, RKC Waalwijk, Feyenoord, FC Utrecht, Southampton, Everton en Fenerbahçe. Erwin Koeman was tevens eerder bondscoach van Hongarije.

Patrick Lodewijks stond onder de lat bij PSV, FC Groningen en Feyenoord. Bij Feyenoord en Everton was hij keeperstrainer. Die functie vervulde hij ook tweemaal bij het Nederlands elftal: van 2014 tot en met 2015 en van 2018 tot en met 2021.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl