Home Laatste Nieuws Hoevelaken terug in linkerrijtje

Hoevelaken terug in linkerrijtje

door Redactie
0 reacties

Het is een goede week voor de hoofdmacht van sc Hoevelaken. In het doordeweekse programma werd dinsdag 10 mei eerst VVOP met 3-0 aan de kant gezet en zaterdag 14 mei moest ONA in de dadendrang van Hoevelaken geloven. De ploeg uit Wageningen werd met maar liefst 5-0 terug naar huis gestuurd. Hoevelaken is daarmee terug in het linker rijtje, heeft zich veilig gespeeld in de strijd tegen degradatie en doet in de derde periode nog volop mee voor een plaats in de nacompetitie voor promotie.

Hoevelaken greep ONA al vroeg bij de keel. De gasten mochten aftrappen, maar zagen niet veel later de bal in hun eigen doel belanden. Arslan Gümüs bracht in de eerste Hoevelakense aanval de bal voor, waarna een Wageningse verdediger de bal achter zijn eigen doelman werkte. De eerste tik was daarmee uitgedeeld en er volgende er nog meer. Na een goede voorzet van Bas Hengeveld zorgde topscorer Joeri van den Hoeven op het halve uur voor de 2-0 en zeven minuten later was Arslan Gümüs succesvol bij de 3-0. Vooral de voorbereiding van die treffer was subliem. Robin Elverding speelde aan de linker zijlijn op een geraffineerde manier zijn man uit en zette vervolgens de schutter alleen voor de doelman.

In de tweede doorgang ging Hoevelaken door met het profiteren van hun snelle voorwaartsen. Door geklungel in de defensie stond Arslan Gümüs plotseling opnieuw oog in oog met de sluitpost van ONA en opnieuw verzilverde hij die kans. Na ruim een kwartier werd het door, opnieuw, Arslan Gümüs 5-0. Siem Kooistra gaf van achteruit een diepe bal, die genoemde schutter met zijn bovenbeen meenam, waarmee hij direct zijn tegenstander uitspeelde en alleen op de doelman af kon. Ook dit buitenkansje liet de tot man van de wedstrijd uitgeroepen Arslan Gümüs niet liggen.

Hoevelaken kreeg in het resterende halve uur nog goede mogelijkheden op een zesde treffer, maar door besluiteloosheid viel die treffer niet.

Voor Hoevelaken resteren nog drie wedstrijden, komende zaterdag te beginnen in Stroe, dat de punten nog hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. Vervolgens komt hekkensluiter Advendo op bezoek en moet er nog een bezoekje worden gebracht aan koploper, en dan waarschijnlijk al kampioen, Otterlo. De stand in de competitie doet er voor Hoevelaken niet meer toe, die in de derde periode wel. Daarin staat Hoevelaken één punt achter Otterlo en AGOVV, die beiden al een periodetitel hebben. Na een wisselend seizoen is de kans nu volop aanwezig dat Hoevelaken in juni ineens nog gaat meedoen om promotie.

Opstelling: Gijs Leebeek Jelle van der Meer (78. Heddwyn ten Brink), Ludo Horst, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong Bas Hengeveld, Siem Kooistra, Robin Elverding (46. Paul Eleveld), Joeri van den Hoeven (79. Jeffrey Huisman) Arslan Gümüs (70. Roan van de Pol), Daan Vinke.

Hoevelaken – ONA 5-0 (2-0). 1. E.D. 1-0, 30. Joeri van den Hoeven 2-0, 37., 55. en 62. Arslan Gümüs 3-0, 4-0 en 5-0.

TANDEN

UITSLAGEN & STANDEN

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl