Home Laatste Nieuws Dure nederlaag voor SEH in derby tegen VEVO

Dure nederlaag voor SEH in derby tegen VEVO

door Redactie
0 reacties Foto: Anton van Noorel

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is zaterdag tegen een dure nederlaag aangelopen. De mannen van trainer Edwerd Schuring kwamen in de derby tegen VEVO amper in het eigen spel en keken in de loop van de tweede helft tegen een 0-2 achterstand aan. Joël Veldman deed nog wat terug, met een spannende en hete slotfase tot gevolg. Maar het bleef 1-2.

SEH had de laatste twee uitduels gewonnen en moest nu de laatste derby van het seizoen spelen tegen VEVO. In Veessen werd het tijdens de allereerste speelronde 1-2 voor de Heerdenaren, maar vooraf was al duidelijk dat het zeker geen eenvoudige pot zou worden. En dat bleek ook wel tijdens de wedstrijd.

Ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Barneveld, de simpele 1-5 overwinning, de nodige wissels bij SEH. Zo stond Ties van Leeuwen weer op doel en Jochem Tellegen in de spits. Rick Zandvliet was geblesseerd en daardoor was er achterin onder meer een plekje voor Hein Dezijn.

Heerlijke omstandigheden waren het om te voetballen. Al gebeurde er in de beginfase nog niet zo gek veel voor beide doelen. SEH had veelvuldig de bal zonder daar ook heel veel mee te doen, VEVO loerde op de omschakeling of de lange uittrappen van keeper Liefers en was zo nu en dan gevaarlijk. Na een klein kwartier spelen scoorde Jochem Tellegen fraai namens SEH, maar daarvoor was al afgefloten voor buitenspel. Dat feest ging dus niet door.

Een paar minuten later de grootste kans voor VEVO in het eerste bedrijf: Jeroen Bronsink kon een voorzet van dichtbij intikken, maar deed dit op keeper Ties van Leeuwen. SEH was na twintig minuten ook gevaarlijk: een corner werd ingekopt door Christijan Vonderman, maar zijn poging ging tegen de lat. De rebound van Mark Zandvliet verdween naast het doel. De thuisploeg probeerde het vooral met balletjes over de verdediging, maar dat had weinig effect. Joël Veldman, Sven Veldhuis en Owen Niemeijer deden nog pogingen voor de rust, maar de overtuiging ontbrak.

In de rust één wissel bij SEH: Davy Bax kwam in het veld voor Robert-Jan van den Hoek. Na een minuut of tien spelen in het tweede bedrijf kwam VEVO op voorsprong. De Gooijer werd op links afgetroefd, waarna de Veessenaren de bal goed rondspeelden. Uiteindelijk was het Rien de Velde die van dichtbij voor de 0-1 zorgde. Alarmfase 1 voor SEH, al was daar op het veld nog niet zo gek veel van te merken.

Nadat Dion van Velsen teamgenoot Christijan Vonderman, die eraf moest met een hoofdwond, had vervangen was VEVO meerdere keren gevaarlijk in de omschakeling. Dani Draaijer produceerde bijvoorbeeld een rolletje in kansrijke positie. Maar even later werd het toch 0-2, dankzij een fraai schot met de buitenkant van Jonas Faber. De bal krulde in de verre hoek binnen. Nu moest SEH, met nog een kwart wedstrijd te spelen, toch wel echt komen.

Jochem Tellegen werd vervangen door Harmen van Oene, waardoor er meer voor de lange bal werd gekozen. Dat leidde aanvankelijk nog niet direct tot veel gevaar. Maar een corner van Veldhuis ging ineens op de lat en een paar minuten later zorgde Joël Veldman toch voor de aansluitingstreffer: 1-2. Wat volgde was een spannende en hete slotfase.

SEH rook nu bloed en ging vol op jacht naar de gelijkmaker. Doelman Liefers haalde bijvoorbeeld een bal van Veldhuis uit de hoek. Een paar minuten later liet scheidsrechter Vinke doorspelen nadat Dion van Velsen naar de grond ging. De hierop volgende tackle van Hein Dezijn werd bestraft met direct rood. VEVO kreeg enorm veel ruimte in de omschakeling, maar ging daar niet goed mee om of had met keeper Ties van Leeuwen een goede sta in de weg.

In de blessuretijd bleef SEH het nog proberen, helemaal toen Jasper Dijkslag van VEVO het veld moest verlaten na een tweede gele kaart. Schoten van onder meer Van Velsen en Veldman werden gekeerd of geblokkeerd, waarna arbiter Vinke affloot en het 1-2 was geworden.

Op basis van het veldspel is de zege van VEVO niet eens onverdiend te noemen. SEH speelde grote delen van de wedstrijd te voorspelbaar en slordig en was pas in de slotfase in de buurt van een gelijkmaker. Die kwam er niet meer. Door de nederlaag is de ploeg gezakt naar plek drie: concurrenten EFC ’58 en VV Heerde winnen deze speelronde wel en klimmen daardoor op de ranglijst.

Zaak voor SEH om zich zo snel mogelijk te herpakken. Bijvoorbeeld volgende week zaterdag, in en tegen Harskamp. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur!

SEH: Ties van Leeuwen; Hein Dezijn, Michiel de Gooijer ©, Rowin Moerenhout, Owen Niemeijer; Christijan Vonderman (59. Dion van Velsen, Mark Zandvliet (81. Jeremy van de Beek), Sven Veldhuis; Joël Veldman, Jochem Tellegen (70. Harmen van Oene) en Robert-Jan van den Hoek (46. Davy Bax).

STANDEN

UITSLAGEN & STANDEN

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl